023 544 0880 info@teestie.nl

Menga, aangenaam. Dit 100% pure fruit met groene thee blenden wij al la minute voor u tot een shake of smoothie. U kunt kiezen uit drie frisse smaken:

Aardbei/Banaan, Aardbeien zijn naast heel erg lekker, ook heel gezond. Ze zitten namelijk vol met vitamine C en worden door wetenschappers tot het gezondste fruit gerekend! Aardbeien helpen zelfs tegen tandverkleuring en tandsteen. Het is daarnaast de enige fruitsoort die zijn zaden aan de buitenkant draagt, één aardbei heeft gemiddeld 200 zaadjes. Ook de banaan is een populaire vrucht en dat is niet zonder reden. In bananen zit namelijk serotonine, het ‘feelgood’ hormoon bij uitstek. Bananen bevatten daarnaast vitamine C, ijzer, kalium en helpen tegen brandend maagzuur. Twee heerlijke en gezonde vruchten, in één shake.

Mango, Voor deze heerlijke shake wordt alleen de Rolls-Royce onder de mango’s gebruikt: de Alphonso-Mango. Volgens kenners is deze mango de lekkerste mango die er is! De Alphonso mango’s groeien aan de Ratnagiri kust van India, het land waar zowel mango’s als mangobomen heilig zijn. De mango speelt namelijk een belangrijke rol in de symboliek van het boeddhisme. Daarnaast zijn mango’s rijk aan vezels, vitamine A (het hoogste gehalte van alle soorten fruit), ijzer, kalium en vitamine C.

Kokosnoot/Ananas, Deze tropische shake wordt gemaakt op basis van twee heerlijke vruchten: ananas en kokosnoot. De ananas die voor MENGA wordt gebruikt komt speciaal uit het zonnige Costa Rica.

Leuk en aardig al die informatie, maar u zit natuurlijk te wachten op de moeder aller informatie. Logisch en terecht. Hier zijn ze dan, de Wist U Datjes!

• de naam ananas afgeleid is van het Paraguayaanse ‘nana’, dat ‘uitstekende vrucht’ betekent?
• Het engelse ‘pineapple’ juist weer afgeleid is van het woord ‘dennenappel’, vanwege zijn gelijkenis met de ananas
• Kokospalmen wel 20 à 30 meter hoog kunnen worden en zo’n 50 tot 100 kokosnoten per jaar produceren
• Kokosnoten drijvend grote afstanden kunnen afleggen en zelfs zijn gevonden voor de kust van Noorwegen.

Kom de shakes & smoothies morgen proeven, heerlijk fris, gezond & lekker!