023 544 0880 info@teestie.nl

Ooit over nagedacht waar Teestie uw heerlijke bakkie troost vandaan haalt? Natuurlijk niet. Hoeft ook niet. U kunt er namelijk op vertrouwen dat u koffie krijgt van de beste bonen, geselecteerd door uitmuntende melangeurs en gebrand met de modernste technieken. Teestie heeft gekozen voor Smit & Dorlas omdat zij alle ingrediënten in huis hebben voor het lekkerste kopje koffie. Toch een prettige wetenschap, niet? Kunt u gewoon rustig genieten van uw bakkie. Voor de liefhebbers: een verhaaltje…

Smit & Dorlas is pas tevreden als de koffiedrinker tevreden is. En de volgende keer weer z’n espresso of cappuccino bestelt in het café of restaurant waar ze Smit & Dorlas schenken. Een groter compliment kunnen we ons niet voorstellen. Dus besteden we ook veel aandacht aan de machines waarmee de koffie wordt gezet, de kwaliteit en de hardheid van het water, onder welke druk en met welke temperatuur de koffie wordt bereid en de samenstelling en dosering van het maalsel. Ja, zelfs het servies waarin de koffie wordt geschonken heeft onze interesse.

Een goede koffie moet ter plaatse op de machine worden afgesteld. Alleen zó kunnen de smakelijke eigenschappen optimaal uit de koffie worden gehaald. Onze vakkundige monteurs beheersen dit afstellen tot in de puntjes. Zij kunnen u alles vertellen over de optimale druk waaronder en de temperatuur waarmee onze koffie moet worden gezet. En het blijft niet alleen bij vertellen. Zij gaan het ook daadwerkelijk regelen. Daartoe controleert de monteur ter plaatse de kwaliteit van het water, plaatst eventueel een ontharder en bekijkt hoelang de molen moet draaien om een ideale hoeveelheid gemalen koffie te krijgen. Maar hij stelt ook de maalgraad van de koffie vast, want dat bepaalt uiteindelijk de snelheid waarmee het water door het koffiebed loopt en de kwaliteit van de Crèmelaag.

De temperatuur van het water is erg belangrijk. Het water mag namelijk niet koken, omdat de koffie dan verbrandt en een nare bijsmaak krijgt. Wanneer het water echter te koud is, komen de aroma’s niet goed tot hun recht. Bovendien moet koffie een goede temperatuur hebben bij het serveren (75 graden Celsius). Vandaar dat wij adviseren om het kopje voor te verwarmen. We willen immers niets liever dan dat de koffieliefhebber ten volle geniet van een vers kopje koffie van Smit & Dorlas.

Met koffie kun je eindeloos variëren, niet alleen in melanges, maar ook door het toevoegen van allerlei verschillende kruiden, likeuren of siropen. Kortom: koffie kan op veel manieren en in veel smaken geserveerd worden. Op elk moment van de dag, voor elk wat wils. De mensen van Smit & Dorlas helpen graag om de juiste keuze iets gemakkelijker te maken.